Biobased balpennen van BIC: De groene revolutie in schrijfwaren

Bic-Bio Based superclip

In een tijdperk waarin duurzaamheid niet alleen een trend maar ook een noodzaak is, zijn bedrijven over de hele wereld op zoek naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verminderen. Een van de leiders in deze beweging, vooral in de wereld van schrijfwaren, is BIC. Dit bekende merk heeft recentelijk de introductie van biobased balpennen aangekondigd, een innovatieve stap richting een duurzamere toekomst. Laten we dieper duiken in wat deze pennen zo speciaal maakt.

Wat zijn biobased materialen?

Voordat we specifiek ingaan op de biobased balpennen van BIC, is het belangrijk om te begrijpen wat biobased materialen eigenlijk zijn. Simpel gezegd, zijn dit materialen die zijn afgeleid van levende organismen, in plaats van fossiele brandstoffen. Ze zijn vaak hernieuwbaar en kunnen worden verkregen uit plantaardige bronnen zoals maïs, suikerriet, en cellulose.

De Biobased Balpennen van BIC®

BIC’s toewijding aan duurzaamheid wordt duidelijk weerspiegeld in hun nieuwe lijn van biobased balpennen. Deze pennen zijn gemaakt van gerecycled materiaal en bioplastics afgeleid van hernieuwbare bronnen, zoals suikerriet. Dit betekent dat ze bijdragen aan een vermindering van de afhankelijkheid van niet-hernieuwbare bronnen en tegelijkertijd het gebruik van afval stimuleren.

Voordelen van BIC’s Biobased Balpennen

  1. Milieuvriendelijkheid: Door het gebruik van biobased materialen helpt BIC de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en bevordert het het gebruik van hernieuwbare grondstoffen.
  2. Hernieuwbaarheid: In tegenstelling tot traditionele plastics die zijn gemaakt van fossiele brandstoffen, zijn de bioplastics in deze pennen afkomstig van hernieuwbare bronnen die jaarlijks kunnen worden bijgevuld.
  3. Efficiënte Recycling: De pennen zijn ontworpen om aan het einde van hun levensduur gemakkelijk te worden gerecycled, wat bijdraagt aan een circulaire economie.
  4. Kwaliteit en Prestatie: Ondanks hun duurzame ontwerp compromitteren deze biobased pennen niet op het gebied van kwaliteit en prestatie. Gebruikers kunnen nog steeds rekenen op de bekende BIC-kwaliteit tijdens het schrijven.

Onze modellen

BIC® Media Clic Based Balpen

biobased Media Clic

De biobased Media Clic balpennen van BIC zijn een prachtig voorbeeld van hoe innovatie en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan in de moderne industrie. Door prioriteit te geven aan groene oplossingen en toch kwaliteitsproducten te leveren, zet BIC een nieuwe standaard voor duurzame schrijfwaren en laat het zien dat zelfs de kleinste veranderingen een positieve impact kunnen hebben op onze planeet. De balpennen dragen het label BioBased, dat bedrukt is juist naast de clip. Zo geef je ook jouw groene gedachte door aan je klanten.

Een groene oplossing wil niet zeggen dat deze pennen enkel in ‘t groen te verkrijgen zijn, integendeel: download hier de Media Clic Bio Based kleurenkaart.

BIC® Super Clip Origin

De nieuwe BIC® SUPER CLIP is geproduceerd uit biobased materiaal, samengesteld uit natuurlijke polymeren zonder gebruik van aardolie of andere fossiele brandstoffen. En dit zowel voor de body als de clip van de pen.

superclip biobased BIC superclip Bic

De pen is verkrijgbaar in “aarde- en natuurlijke tinten” en heeft hierdoor een bijzonder duurzaam uiterlijk.

Download hier de Super Clip kleurenkaart

Ook deze balpennen worden voorzien van het BIOBASED logo, naast de clip.

biobased label

Conclusie

In een wereld waar duurzaamheid niet langer een keuze is, maar de regel, vertegenwoordigen biobased balpennen een significante stap voorwaarts. Deze pennen zijn niet alleen een symbool van onze inzet voor een groenere planeet, maar ze herdefiniëren ook wat het betekent om verantwoordelijk en bewust te consumeren. Elke keer dat we kiezen voor biobased producten, dragen we bij aan een toekomst waarin onze hulpmiddelen in harmonie zijn met de natuur. Dus de volgende keer dat je schrijft, laat het een verhaal zijn van verandering, hoop en duurzaamheid met een biobased balpen.

Interesse?

Stel je vraag en we antwoorden je zo snel mogelijk terug.

Scroll to Top