6 Redenen waarom WordPress webdesign je beste keuze is

wordpress webdesign

WordPress is het populairste website platform ter wereld. Maar waarom? Er zijn veel verschillende platformen op de markt, waaronder Shopify, Joomla, Drupal en Squarespace. Elk van deze platforms heeft zijn eigen voor- en nadelen, maar er zijn meerdere redenen waarom WordPress er bovenuit steekt.

In dit artikel bespreken we zes redenen waarom jij voor een WordPress moet kiezen om jouw websites (en blogs) te maken. Als je deze redenen eenmaal hebt gelezen, dan zal je begrijpen waarom wij kiezen voor WordPress.

1. WordPress webdesign is veilig

WordPress webdesign is veilig. Het platform is open source, wat betekent dat de code voor iedereen vrij beschikbaar is om te bekijken en iedereen kan helpen met het verbeteren van het platform. Als gevolg hiervan zijn er duizenden vrijwilligers die samenwerken, om ervoor te zorgen dat de WordPress-code altijd up-to-date is met de huidige beveiligingsnormen.

Er is nog een reden waarom WordPress veilig is: er zit een enorme community achter. Miljoenen mensen gebruiken WordPress en ze vertrouwen allemaal op elkaar om hun sites veilig te houden door middel van constante communicatie en ondersteuning forums.

De laatste reden waarom WordPress zo veilig is, komt weer neer op zijn populariteit. Er is een ecosysteem rond WordPress dat het voor jou gemakkelijk maakt om plug-ins (die extra functionaliteit toevoegen) of thema’s (die het uiterlijk van jouw site veranderen) te vinden die je helpen beschermen tegen hacks of inbreuken wanneer deze zich voordoen. Het is hierbij wel belangrijk om de juiste plugins te installeren en jouw plugins regelmatig te updaten.

2. WordPress is gemakkelijk te gebruiken

WordPress is eenvoudig in te stellen en te beheren. Als WordPress nieuw voor je is, kan het er in het begin een beetje ingewikkeld uitzien, maar als je eenmaal begrijpt hoe dingen werken en begrijpt wat er aan de achterkant gebeurt, is het gemakkelijk te gebruiken.

WordPress is ook heel eenvoudig aan te passen. Er zijn duizenden gratis thema’s beschikbaar dus als je wilt dat het ontwerp van jouw site uniek is of iets anders dan een standaard blog- of portfolio thema, dan zijn er genoeg opties voor jou! Wel een opmerking: als het gaat over leads geneneren, dan is niet elke theme hetzelfde. Er zijn die er die speciaal gemaakt zijn om leads te genereren, en die gebruiken wij.

Het updaten van WordPress is ook heel eenvoudig: log gewoon in in jouw dashboard en klik op “Nu bijwerken”. Het updateproces duurt ongeveer twee minuten, en dan ben je klaar! Het is belangrijk om jouw WordPress website te updaten voor de beveiliging. Helaas is vanwege de populariteit een geliefd doelwit voor hackers en verspreiders van schadelijke code. Door jouw website up-to-date te houden, zorg jij ervoor dat je niet gehackt wordt.

3. WordPress is SEO-vriendelijk

WordPress is een zoekmachinevriendelijk platform, wat betekent dat het geoptimaliseerd kan worden voor zoekmachines. Met verschillende plugins kun je heel eenvoudig jouw WordPress webdesign SEO-vriendelijk maken voor Google en andere zoekmachines. Hoog scoren in Google is met een WordPress website makkelijker dan met andere platformen.

Seo Lokeren

Een groot voordeel aan WordPress is dat er verschillende plugins zijn die jou helpen met het verbeteren van SEO. Bijvoorbeeld het aanmaken van sitemaps, technische SEO en helpen met het zoekwoord gebruik op een pagina. Deze plugins zijn gemaakt om functies op websites en blogs aan te vullen, waardoor ze nog completer worden en beter zijn voor de SEO van jouw website.

4. WordPress is multifunctioneel

WordPress is een zeer veelzijdig platform dat kan worden gebruikt om allerlei soorten websites te bouwen, voor boekhouder, kapsalons, HVAC, loodgieters, electriciens, noem maar op. Het is perfect voor het bouwen van elk soort website, omdat het de tools biedt die nodig zijn om jouw website precies zo te maken zoals jij wilt.

5. WordPress is flexibel

WordPress is volledig aanpasbaar. Sterker nog, dat maakt het zo geweldig. We maken je webdesign volledig op maat. Het enige nadeel aan groot maatwerk, is dat er veel codering bijkomt, waardoor de website zwaarder wordt voor Google. Dit kan een nadeel geven in de rankings. Dus we nemen bij voorkeur een thema dat een uiterlijk heeft dat al in de richting ligt van wat je zoekt. Maar er kan dus heel veel aangepast worden.

6. WordPress is snel en responsief

Een belangrijke reden om WordPress te gebruiken is dat het snel is. De hoofdreden hiervoor is vanwege het Content Management Systeem (CMS) dat de website aandrijft. Dit betekent dat het inhoud uit een database laadt in plaats van informatie te lezen en op jouw server op te slaan. Dit geeft je veel meer flexibiliteit bij het maken van jouw site, omdat je dingen kunt wijzigen zodra ze online worden gepubliceerd. Zonder dat je zorgen hoeft te maken over hoe ze oorspronkelijk waren opgeslagen en hoeveel ruimte ze in beslag namen op jouw server.

WordPress maakt ook gebruik van een responsief ontwerp, zodat ongeacht op welk apparaat iemand uw site bekijkt, deze er goed uitziet op elk schermformaat dat ze gebruiken. Van grote desktop monitoren tot kleine mobiele telefoons en tablets, jouw website ziet er altijd geweldig uit! Let wel op dat dit niet altijd automatisch gaat. Vaak moet je de afmetingen afstellen, zodat jouw website goed te bekijken is op elk apparaat.

Daarnaast hebben de meeste WordPress website ingebouwde caching. Caching is het belangrijkste onderdeel om de laadtijd van jouw website te optimaliseren. Dit zorgt ervoor dat jouw website tijdelijk wordt opgeslagen op het apparaat van je bezoeker. Hierdoor hoeft de website niet volledig geladen te worden.

Conclusie

Natuurlijk zijn er enkele nadelen, maar over het algemeen is WordPress een geweldige tool voor het maken van je volgende website. Het is niet voor niks het meest gebruikte platform om website te bouwen. WordPress is een ongelooflijk handige tool en het maakt het maken van een website een eenvoudige klus. Je zult wat werk moeten verzetten om het te leren en voordat je jouw website aan de wereld kunt laten zien, maar over het algemeen heeft u het snel onder de knie.

Om samen te vatten, hier is waarom we van WordPress houden:

  • Veilig
  • Snel
  • Betrouwbaar
  • Multifunctioneel
  • SEO vriendelijk
  • Eenvoudig in gebruik

Wil jij een nieuwe WordPress website en kan je hulp gebruiken? Wij hebben ruime ervaring met WordPress en zijn hier elke dag mee bezig. Neem contact met ons op en wij vertellen je graag over de kansen en mogelijkheden.

Interesse?

Stel je vraag en we antwoorden je zo snel mogelijk terug.

Scroll to Top